God til å kysse Kilde: Dagbladet Lørdag 31. desember 2011

- Jeg tor alle kan bli god til å kysse sjøl om de blir beskrevet som totalt talentløse, sier sexolog Gro Isachsen. Hun mener mange ønsker å kjenne at den gjensidige tiltrekningen er der i forkant av et kyss.

- Først har partnerene gjerne flørtet, sett hverandre dypt i øynene og kost på hverandre. Deretter er det klar for kysset.

- De fleste liker å begynne forsiktigog starte med kyss med lukket munn for så å åpne munnen sakte. Deretter finner man tungen til partneren og roterer litt rundt. Og bli god til å kysse er som å smake på hverandre. Hun mener kroppsspråket ellers er viktig i tillegg det å kysse.

Espen Korsvik er Datinginstruktør og holder sjekkekurs gjennom firmaet Dating Adventure. Han mener det er viktig å ta det med ro, og ikke stresse under et kyss.

- Ikke stikk tunga langt ned i halsen på partneren. Og ikke bruke for mye spytt heller, det er som regel bare ekkelt, sier Korsvik. god til å kysse

- Hvis man trekker seg litt tilbake og stopper opp i kysset før man fortsetter blir dette oppfattet som flørting. Å kysse veldig intenst skaper høy seksuell spenning, mener han.

- Speil den du kysser, kysser partneren intenst, og du liker det, burde du gjøre det samme. Varigheten på kysset burde vare så lenge begge har lyst, om partneren trekker seg unna burde man gjøre det samme. Isachsen mener det er viktig å utforske kysset i ungdomstida. god til å kysse

- Om man er dårlig får man ta det som voksenopplæring med en du er tiltrukket av og som du kan eksperimentere med, sier hun.    god til å kysse

Tekst: Hilda Lishaugen Nyfløt
 
 

Få et gratis intro videokurs i sjekking. Send mail til espen@dating-adventure.com
Merk mailen med «Gratis intro»

 

Her kan du se noen av kursene vi har:

3-dagers helgekurs i sjekking. Mer info her

Nettbasert sjekkekurs. Mer info her

Nettbasert selvtillitskurs. Mer info her