Dating Adventure intervjuet av Under dusken

Dating Adventure intervjuet av Under dusken

Tekst: Sigurd Martin Nordli Oppegaard

Tiltrekning

Man kan vokse opp og tro at kjærligheten er irrasjonell, fri for logikk og vitenskap. Kjærlighetens veier er uransakelige, den kommer og går som den vil. Og der ute, der finnes det én som venter på bare deg! Nei, det har vist seg at overveldende mye av det vi i barndommens glade dager trodde på, ikke stemmer. Og det vi lærte om kjærlighet, spesielt fra amerikansk film, er feil. Det er ikke sånn at skolens største nerd får den diggeste dama til sist, bare han prøver hardt nok. Den tubaspillende, sjenerte korpsjenta får ikke sjans på skolens quarterback så fort hun tar «reggisen» av og sminken på. I det virkelige liv er det nok en tendens til at de pene og kule finner hverandre, og de finner hverandre oftest, selv om det kanskje hadde vært koseligere om det ikke var sånn. Men vi klarer det til sist. Enten etter lang tids leting, eller rene tilfeldigheter blir de aller fleste av oss forelsket og opplever kjærligheten. Og studietiden er en tid der mange av oss vil finne den store kjærligheten, eventuelt et par av de mindre. Det er heller ikke tilfeldig hvem som finner hvem.
 

workshop_small

Nettbasert sjekkekurs

Bli rå på sjekking! Gjennom vårt nettbaserte sjekkekurs får du tilgang til 31 demonstrasjonsvideoer med 30 tilhørende oppgaver som beskriver detaljert hva du skal gjøre og hvorfor det fungerer.

dydydydyd-1024x287-860x241

3-dagers sjekkekurs

Vårt 3- dagers helgekurs består av 10 timer teori i rolige omgivelser og 10 timer praksis på utesteder der vi lærer deg alle ferdighetene du trenger for å kunne tiltrekke deg de mest attraktive jentene du ønsker å ha i livet ditt.

Kunsten å tiltrekke kan læres

Espen Korsvik i Dating Adventure er rådgiver i sosialdynamikk, livsstil og dating. Han holder kurs for å lære både menn og kvinner kunsten å være tiltrekkende. Hvis det viser seg at det gamle trikset om bare å være seg selv ikke fungerer for deg, finnes det råd: – Noen er naturlig tiltrekkende, mens for andre finnes det noen spilleregler man kan forholde seg til for å gjøre seg selv mer attraktiv, sier Korsvik. Han forteller videre at det ikke handler om å endre personligheten, men om å trene opp de kommunikative ferdighetene og forstå de sosiale kodene. – Det handler ikke om manipulasjon, eller om å telle antall ligg, slik mange tror. Det handler om klare å leve det livet man ønsker, sier Korsvik. Han sier at jenter blir tiltrukket av sosial status og selvstendighet, mens myten om at gutter først og fremst ser på utseende er sann. Likevel vil nok en pen dame uten karisma og selvtillit, ifølge Korsvik, få lite oppmerksomhet.

Master i nettsjekking Sosiolog Petter Vifaldt har akkurat levert masteroppgave ved Universitetet i Oslo om nettsjekking og partnervalg. Ved hjelp av data fra et sjekkenettsted ønsket han å finne hvem som finner hverandre i en situasjon der omgangskrets og andre sosiale strukturer, som vanligvis påvirker partnervalget, ikke spiller noen rolle. Han tok utgangspunkt i alder og utdanningsnivå, for å finne ut hva vi foretrekker. Funnene hans utdyper Korsviks påstand om hva kvinner foretrekker: – Kvinner er, i mye større grad enn menn, ute etter en partner med samme eller høyere utdanning, en tendens som blir sterkere jo høyere utdanning kvinnen har, sier Vifaldt. Han fikk også bekreftet en vanlig antagelse om at menn ønsker en yngre partner, og det foretrukkede aldersgapet øker desto eldre mannen blir. Videre forteller Vidfaldt at evolusjonspsykologene mener det skyldes at vi fra naturens side har mentalt nedarvede disposisjoner som gjør oss interessert i å møte partnere som ligner oss selv.

I tillegg ønsker kvinner menn som kan sikre deres og avkommets overlevelse, mens menn ønsker seg yngre kvinner fordi de er mer fertile. Reserverte nordmenn går rundt grøten Sjekkeeksperten forteller at nordmenn nok er litt reserverte når det kommer til sjekking og dating, noe han mener kan være en god ting. Likevel bør mange slutte å gå rundt grøten, mener Korsvik. – Man går på en date fordi man er seksuelt tiltrukket av hverandre, og man finner fort ut om kjemien stemmer. Det er for mange som ikke tør å dra det videre til et kyss og nærkontakt, sånn at ingenting skjer, sier han. Også for hvor og når vi sjekker mener Korsvik at vi kan tjene på å utvide horisonten.

– Vi tror at det ikke er sosialt akseptert å be noen du møter på butikken ut på date, men det er bare fordi ingen tør. Jenter blir smigret av det, og synes det er kult. Det har jeg selv erfart mange ganger, forteller han. Amerikanerne har rykte på seg for å ha en liberal datingkultur, der det å be noen ut er like vanlig og normalt som det for oss er å klage, pumpe opp olje og være god. Den nyutdannede sosiologen forteller at amerikanerne kanskje er flinkere til å se muligheter og har en lavere terskel for å ta kontakt, noe som kan ha sammenhenge med at de har en liten velferdsstat og i større grad er sin egen lykkes smed, men han nyanserer bildet litt. – Amerikanernes kjærlighetsforhold er ofte mer flyktige, og de har også en lavere terskel for å bryte kontakten, sier Vidfaldt.

– Let på skolen

Det er mange som finner partnere på skole og universitet. Det er en arena der man møter mange, og mange likesinnede. En rapport fra Statens institutt for forbrukerforskning i 2010 viste at 13 prosent finner partnere på jobben, 22 prosent gjennom venner og bekjente, mens 20 prosent av utvalget på mellom 25 og 60 år hadde møtt sin utkårede på nettet. Nettdating er blitt en av de vanligste, og raskest voksende plattformene for sjekking. Den siste tiden er appen Tinder blitt veldig populær, spesielt blant unge. – Tinder er en genial tjeneste som fungerer bra, men bare for dem som får ut fingeren og ikke bare sender meldinger, sier Korsvik. Han mener Tinder er med på å gjøre sjekking mer hverdagslig, og forteller at mange av de som før syntes nettdating var kleint, nå bruker Tinder. Tinder skiller seg ifølge Vidfaldt fra de «klassiske» nettsjekketjenestene med sin store andel unge brukere. – De mellom 18 og 24 står for 80 prosent av brukerne, et alderssegment som på de andre sjekkesider representeres med bare 15 prosent, sier han. Vidfaldt har ikke like stor tro som Korsvik på at Tinder og andre sjekketjenester kan endre datingvanene våre.

– Bruken av Tinder speiler nok en generell tendens i samfunnet, en tendens som startet med Sex og singelliv. Jeg tror nok alt bare går sin vante gang, selv med all mulig teknologi, sier Vifald. Kanskje er Tinder ikke noe annet enn nok et tegn på amerikanisering? Og kanskje er det ikke så lenge til jeg kan be hun søte jenta på butikken på date, uten å føle meg som en drittsekk? Ikke ta ting så seriøst Datingrådgiver Korsvik forteller vi ikke må ta ting så seriøst, og heller fokusere på å skape opplevelser i livet. Han mener at det er viktig å sette pris på de positive erfaringene, og kunne le av de gangene man driter seg ut. – Det er viktig å ha selvironi, og vi må se på nederlagene som ett skritt videre på veien mot suksess, sier Korsvik. Det er tydeligvis enkelte regler for hvem vi blir tiltrukket av, og til slutt forhåpentligvis vil ende opp med. Et liv fullt av kjærlighet er et bedre og mer meningsfullt liv. Og som Britney en gang sa: «With love, you should go ahead and take the risk of getting hurt because love is an amazing feeling». Mye glede og en av de mange mulige utvalgte finnes kanskje bak neste Tinder-sveip, i bunnen av ølglasset eller i tacohylla på Bunnpris.