Er du klar for sommerflørten?

Er du klar for sommerflørten?

Sommeren er tiden for flørting og romatikk

Med sine lange netter, varme dager og lettkledde mennesker, er sommeren perfekt for en het flørt. Men før du skrur på sjarmen og begynner å flørte; les disse tipsene for å få mest mulig ut av romansen.

Mens du har tilbragt dagene på lesesalen puggende til eksamen, har solen tittet fram og varmet opp både bakken, luften og menneskene. Og med sommeren kommer for mange også ønsket om å tilbringe de late sommerdagene med en romanse. StudentTorget tok en prat med datingcoach Espen Korsvik i livsstilsfirmaet Dating Adventure, for å høre hva som skal til for en vellykket sommerflørt.

workshop_small

Nettbasert sjekkekurs

Bli rå på sjekking! Gjennom vårt nettbaserte sjekkekurs får du tilgang til 31 demonstrasjonsvideoer med 30 tilhørende oppgaver som beskriver detaljert hva du skal gjøre og hvorfor det fungerer.

dydydydyd-1024x287-860x241

3-dagers sjekkekurs

Vårt 3- dagers helgekurs består av 10 timer teori i rolige omgivelser og 10 timer praksis på utesteder der vi lærer deg alle ferdighetene du trenger for å kunne tiltrekke deg de mest attraktive jentene du ønsker å ha i livet ditt.

– Om sommeren blir folk mye mer sosiale, de tilbringer mer tid ute og på arrangementer og det er generelt mye som skjer. Et halvt år med vinter og mørke gjør folk litt innesluttet, men når det er lyst og sol ute kommer folk på andre tanker og blir mer positive og flørtende.

Espen Korsvik har over 8 års erfaring med selvutvikling og coaching, og er i dag en av Norges fremste coacher innen sosialdynamikk, dating og livsstil. Hundrevis av menn har deltatt på datingkursene hans, og Korsvik tror det kommer til å bli et økende behov blant begge kjønn.

– Det er veldig universelt, fordi det handler om selvtillit, om hvordan du kan bygge den opp, hvordan du opptrer sosialt og lignende. Liker du deg selv, er det større sjanse for at du liker andre, og for at andre liker deg.

Han har et klart bilde på hva han anser som en god flørt:

– Det er to personer som er trygge på seg selv og på andre mennesker allerede før de har møtt dem. Det er lekenhet og utfoldelse, hvor begge tør å være spontane, men ikke for tilgjengelige, forklarer han.

Tro på deg selv

Neil Strauss’ bok The Game, som omhandler hvordan gjennomsnittlige menn kan lære seg ulike teknikker for å sjekke opp damer, ble populær i Norge for rundt 5 år siden, og har siden gått som en farsott. Jo flere triks du har i sjekkevokabularet ditt, jo bedre. Altfor lett å gjennomskue, mener Korsvik.

– Det vises veldig klart om en person kun bruker sjekketriks. Eier han ordene sine, eller sier han det som en innøvd replikk? Jeg er opptatt av «natural game», som er økt forståelse av hva som er tiltrekkende og hva som ikke er det. På kursene våre forklarer vi livsstilsendringene med eksempler slik at deltakerne har noe å starte med, men ingenting blir ekte før du er helt kongruent med deg selv, sier han.

– Men finnes det noen typiske tegn eller signaler på at noen flørter med deg?

– La oss si at en jente og en gutt prater sammen. Dersom jenta utfordrer gutten på noen slags måte, er det et tegn på flørting. Det samme gjelder om jenta later som at hun er uinteressert. Ellers finnes det også andre tegn, for eksempel hvor engasjert hun er i samtalen, om hun berører deg tilbake, blunker hun med øynene eller fikler hun med håret?

Korsvik nevner videre at det finne forskjellige flørtestiler, men at det generelt handler om å øke motpartens spenningsnivå og gi ham eller henne utfordringer – alt på en indirekte måte. Et slags spill, med andre ord. Men er det nødt til å være slik, eller er det mulig å være ærlig uten å virke desperat?

– Det beste spillet er å ikke ha noe spill! Når du er på byen, er det mange gutter som kommer bort til de peneste jentene, og for at du skal ha mulighet til å skille deg ut må du gjøre noe annerledes. Og da er det om og gjøre å være normal. Istedenfor å bruke sjekkelinjer, kan du godt gi vedkommende et kompliment, men ha selvtillit nok til å si det på en ordentlig måte, råder datingcoachen.

 

Les også Den ultimate dating-guiden

 

Ikke jakt

Sommerflørten kan altså være en fin måte å ha det gøy, og samtidig skjerpe ferdighetene dine med det motsatte kjønn. I sommervarmen tilbringer de fleste tiden sin på stranda, i parken eller på utesteder. Et ypperlig sted å få flørte på, men Korsvik mener at også trikken eller butikken er steder det er mulig å tilegne seg nye bekjentskaper.

– Du kan finne sommerflørten der det er folk! Jeg tror ikke det er lurt å være på jakt etter en sommerflørt – den kommer naturlig når du er klar for det. Fokuser heller på selvutvikling av deg selv.

Så i det hele handler det om å bli trygg på seg selv, og kjenne seg selv godt nok til at andre også ønsker de kjente deg. Men er det noe man kan gjøre for å få draget?

– Ja, du kan oppsøke situasjoner som virker skumle, og som du har prøvd å unngå før fordi du ikke har taklet det sosial presset. Ta kontakt med folk, og bli mer utadvendt. Det handler ikke om å bli flink med kun den ene, men bli så god at du bygger opp en tiltrekking for alle.

– Har du noen tips til hvordan man kan sikre seg en sommerflørt?

– Start med ditt eget nettverk. Er det noen der du har bedre øye for enn andre plasser? Eller så anbefaler jeg å bygge nettverk og se verdien av å bli kjent med nye mennesker. Mange spør meg: Hvordan skal jeg få den ene personen jeg har sett meg ut? Jeg anbefaler de faktisk å holde seg litt unna, da det kan være skummelt å kun holde seg til én. Da gir du fra deg så mye informasjon av det blir uinteressant for motparten. Har du derimot mange «options», vil du bli mer populær, få en større følelse av »abundance» og bli mer tiltrekkende.

– For, vi vil ha det andre vil ha, og vi vil ha det vi ikke kan få. Jobb i den retningen av at når du møter en potensiell flørt, skal du kun ha som mål å finne ut om vedkommende er en kul person. Ikke vær i et forhold før du er i et forhold, det kommer når det kommer, avslutter Korsvik.

 

Leave a Reply