Vet ikke hva jeg skal si til jenter

Vet ikke hva jeg skal si til jenter

Dette skal du si til jenta du dater

Å ta initiativ til å snakke med ei jente er det første steget for å vise interesse og ofte det mest utfordrende, fordi vi er så redd for å bli avvist. Vi velger ofte å pine oss selv med å unngå å ta kontakt heller enn å åpne opp for muligheten for å bli avvist. Men hvis du virkelig liker jenta, vil det kanskje være bedre å gjøre ett forsøk heller enn å la sjansen løpe fra seg. Eller hva?

Så la oss si at du velger å hoppe ut i det. De fleste mennesker synes tross alt det er hyggelig at noen tar initiativ til å snakke med de. Og ved å tørre å gå bort til jenta og forsøke å starte en samtale viser du jenta at du har bein i nesa.

Å ha noen samtaleemner i bakhodet er en god ide for å unngå for mye ubehagelig stillhet. Det er ikke nødvendigvis noe galt med stillhet når en er på date eller har truffet jenta en stund. Men første gang du skal ta kontakt, skal du tross alt vise at du er interessert i henne.

Å starte med ett høflig “Hei” og at du la ekstra godt merke til henne, kan ofte være fint hvis du skulle møte henne ute blant mange andre. Ingen jente liker å være en “god nummer to”, så å fortelle at hun skiller seg ut, sjarmerer. Fortell hva du heter, men forsøk så å bli kjent med henne. Hva gjør hun i hverdagen? Hva liker hun å gjøre på fritiden? Har dere noen felles interesser? Er det snart sommer eller juleferie, kan du spørre om hun har noen ferieplaner. Ett slikt spørsmål kan fint gi deg mulighet til å invitere henne ut på en date. Men vent med å invitere til dere har fått snakket litt. Hun skal tross alt kunne ta stilling til om hun kan tenke seg å treffe deg igjen.

“Så hva med noen sjekkereplikker?” Nei, det blir sjelden vellykket. Innøvde replikker kan lett bli overfladisk og lite genuint. Det er tross alt ikke noe som kommer helhjertet fra deg. Og det bringer oss videre til noe viktig når du snakker med jenta. Forsøk å være deg selv. For det er den personen hun skal bli kjent med. Og hvis hun ikke skulle like deg da, så er hun jo heller ikke den rette for deg.

Lær hvordan du sjekker jenter gjennom vårt nettbaserte sjekkekurs her.

Og for at hun også skal bli kjent med deg, må du fortelle litt om deg selv. Det er både flott og viktig å vise at man kan lytte, men du skal også vise henne at du er interessant. Så vis at du har kunnskap og interesser. På den måten får jenta inntrykk av at du er smart, og intelligens er noe alle tiltrekkes av. Men ikke overdriv. Og ikke prøv å presse frem ting om deg selv i unaturlige settinger. Det kan være noe så enkelt som at du spør jenta om hun har noen flotte reiseopplevelser. Og når jenta forteller om stedet, så har du kanskje en formening eller noe å tilføye om stedet. På den måten kommer du med kunnskap om noe som hun kan ha interesse av. Har du ingen kjennskap til stedet hun har reist, så vis allikevel interesse for det hun forteller. Så kan du fortelle om ett sted du har vært når hun har fått fortalt. På den måten kommer det frem at dere begge er glad i å reise. Kanskje kommer dere inn på noe dere kan diskutere. For de fleste søker en person som de kan få litt motstand fra. Altså en som ikke nødvendigvis jatter med på alt hun sier. Å vise den andre at du også har meninger og fortelle henne hva som er viktig for deg, er en fin måte å bli kjent med hverandre på. Men pass på at du ikke fremstår som kverulerende. Det er tross alt greit å være enig med henne også 🙂

Det er kanskje vanskelig oppi det hele, men forsøk å slappe av. Samtalen flyter da ofte bedre og da blir det heller ikke like ubehagelig om det skulle oppstå litt stillhet. Skal du ut på date med jenta og er bekymret for hva dere skal snakke om, er det alltid fint å kunne gjøre noe sammen. Da kan dere snakke om filmen, maten, utsikten eller hva som måtte oppta dere underveis. Det åpner ofte også opp for videre samtaleemner. Bare det å gå en tur istedenfor å stå passivt og hele tiden fokusere på hva en skal si eller spørre om, letter på trykket og gjør samtalen mer naturlig. Og selv om det kan være vanskelig, så forsøk å ha litt humor oppi det hele. Jenta er nok også litt nervøs før en date. Verden går ikke nødvendigvis under selv om hun skulle merke at du er nervøs. Humor er tross alt viktig. Det å kunne le av seg selv og ikke ta seg selv for høytidelig, utstråler en større selvsikkerhet.

Å møtes ett sted du vet du liker deg og føler deg avslappet kan også hjelpe deg på vei. Da vil tross alt omstendighetene føles trygge, og du vil på en måte være på “hjemmebane”.

Til sist, enten du er på “hjemmebane” eller i helt nye trakter, om du snakker med jenta for første eller andre gang, så husk øyenkontakt og smil. Det høres kanskje simpelt ut, men det er faktisk de to elementene som først viser at du er interessert. Og målet ditt er jo at hun skal forstå det. Så ikke sitt i en krok og forvent at hun skal oppsøke deg. Rett blikket mot henne og smil når du får øyenkontakt. Forsøk å være tydelig og ikke vær redd for å gi henne ett innbydende kompliment hvis det skulle føles naturlig. Overraskende komplimenter sjarmerer nemlig ofte. Hold oppmerksomheten på henne og unngå å se på alle andre jenter. På den måten vil jenta føle seg spesiell. Og da skal du ikke se bort ifra at hun også blir sjarmert av deg.

Viste du at sjekking kan læres? Vi i Dating Adventure kjører helgekurs, privatundervisning også har vi nettbaserte sjekkekurs der du kan lære alt du trenger for å være attraktiv for jenter. Du får en a-å guide som lærer deg alle de attraktive egenskapene du trenger for å kunne sjekke opp en hvilken som helst jente i alle situasjoner. Mer info om kursene finner du på hjemmesiden her.