Slik får du bedre sosial intelligens

Slik får du bedre sosial intelligens

Øk din sosiale intelligens

Sosial intelligens er noe kvinner verdsetter, de er stort sett mer sosialt oppegående enn oss menn, derfor også mer følsomme for om menn har sosial intelligens eller ikke. Dette er en kvalitet du dessverre ikke kan lære på en enkel måte ved å lese en bok eller høre på et seminar, du må lære det på den harde måten.

Gjennom å prøve og feile ved å være sosial. Det handler om å forstå andre mennesker, forstå at når du sier eller gjør A, vil B mest sannsynlig skje – kalibrering som vi kaller det. Empati er en stor indikator på sosial intelligens, evnen til å kunne føle det andre føler. Det handler også like mye om selvinnsikt som å forstå det sosiale spillet.

Det finnes mer eller mindre fantastiske eksempler på mangel på selvinnsikt og sosial intelligens  i talentkonkurransen Idol, hvor flere tonedøve mennesker faktisk tror de er flinke til å synge.

workshop_small

Nettbasert sjekkekurs

Bli rå på sjekking! Gjennom vårt nettbaserte sjekkekurs får du tilgang til 31 demonstrasjonsvideoer med 30 tilhørende oppgaver som beskriver detaljert hva du skal gjøre og hvorfor det fungerer.

dydydydyd-1024x287-860x241

3-dagers sjekkekurs

Vårt 3- dagers helgekurs består av 10 timer teori i rolige omgivelser og 10 timer praksis på utesteder der vi lærer deg alle ferdighetene du trenger for å kunne tiltrekke deg de mest attraktive jentene du ønsker å ha i livet ditt.

Sosial intelligens

sosial intelligens er noe du lærer ved å være med andre mennesker, ved å kommunisere med andre. Evnen til å tolke signalene folk sender ut, forstå når du har gjort eller sagt noe galt eller rett. Evnen til å lese mennesker, forstå følelsene som kommuniseres. Graden av selvinnsikt og forståelsen for ironi og sarkasme er to gode indikatorer, og en fin måte å ”måle” sosial intelligens på.

Typisk for folk med lav sosial intelligens er nettopp mangel på forståelse for ironi og sarkasme. Forståelse er en annen indikator på sosial intelligens. Det å forstå hvorfor hun oppfører seg eller føler som hun gjør viser at du ”ser” henne, at du følger med, at du er en menneskekjenner. Har du noen gang hørt en dame si henrykt: ”Åh, han forstår meg!”. Vel, det har i alle fall jeg, flere ganger. Jeg har til og med opplevd en dame som virkelig leste meg som en åpen bok, og det er utrolig tiltrekkende og tegn på høy sosial intelligens.

Jeg falt pladask for henne i løpet av kort tid. Kraftfullt med andre ord. Så et tips er å vise forståelse for kvinnens atferd. Hvis du sier noe dumt hun reagerer negativt på kan du hente deg inn igjen ved å kommentere det med å vise forståelse. ”Jeg forstår at du ikke likte den kommentaren, den kom ikke ut helt som jeg hadde tenkt, det jeg mente var…” Dette bringer meg over til sosial tilstedeværelse.

Sosial tilstedeværelse er en fin måte å demonstrere sosial intelligens på. Når man går bort til en attraktiv dame for å flørte med henne, er det helt naturlig å være nervøs. Man er så inni hodet sitt at man ikke legger merke til hva som faktisk kommuniseres av dama, man er mest opptatt av hva man kommuniserer selv. Dette kan da bli oppfattet som lav sosial intelligens, og det er en av fallgruvene ved å drive med sjekking at man da glemmer dama i prosessen. Noe som får deg til å fremstå som ukalibrert, eller sosialt uintelligent. La oss si at dama er utrolig stresset fra før, hun leter kanskje etter en venninne. Når du ikke viser at du legger merke til dette kan det være nok til at dama finner deg uinteressant.

Det er viktig at du fokuserer på dama når du flørter eller har en samtale. Legg merke til hva hun føler, hva hun tenker, hva som faktisk skjer (tydelige tegn på sosial intelligens). Viser hun tegn til å være stresset som at hun flakker med blikket, så kommenter det. ”Er du stresset?” Hun vil da mest sannsynlig svare deg og kanskje fortelle deg hvorfor. Som ”Jeg leter etter ei venninne”, som igjen gir deg muligheten til å si ”Hvordan ser hun ut?” for så å hjelpe henne til å lete, istedenfor at hun bare forlater deg mens du er midt i en historie eller noe annet. Fokuser på henne. Ser hun ut som hun er glad, trist, sliten, energisk, lattermild, stresset, tankefull eller annet, så er det ofte lurt å kommentere det. Finn ut hvorfor hun føler som hun gjør. Det vil spare deg for mange avvisninger.

Er hun veldig avvisende kan det være fordi hun er redd du er som alle de andre mennene som prøver å sjekke henne opp; kjedelig og pågående. Derfor er det en bra strategi for henne å være avvisende, kanskje til og med være ufin, for å slippe å hanskes med en mann som ikke skjønner at hun er uinteressert. En bra kommentar da er kanskje ”Slapp av, jeg forstår at du er avvisende, er du hyggelig og gir lillefingeren til en mann tar han hele hånden. Er det ikke slitsomt å bli sjekket opp av innpåslitne menn hele tiden?” Og vips så har du vist forståelse for hennes atferd i samme slengen, som gjør at hun liker deg.

Humor er også sosial intelligens. Et tips er å se på stand up show og humor på tv for inspirasjon.  Hvordan du kler deg er en indikator på sosial intelligens like mye som sosial verdi og selvsikkerhet. Klesstilen din kommuniserer veldig mye om deg og kan være nok til at dama avviser deg eller allerede er tiltrukket før du åpner munnen. Kle deg selvsikkert, bli inspirert av de kule kjendisene, finn en seksuell stereotype som for eksempel en rocker eller ”bad boy” og kle deg i en lignende stil. En stil de fleste damer synes er sexy.

Å forstå sosialdynamikk er kjempeviktig og også et tegn på sosial intelligens. Dette er noe vi går igjennom og trener på sjekkekursene våre som du kan lese mer om her.

De fleste mennesker har normal sosial intelligens, og det er mer enn nok for en kvinne. Det handler ikke nødvendigvis om å ha så utrolig høy sosial intelligens, det handler mer om å ha sosial intelligens kontra å mangle det.

Av Espen Korsvik